Σε Παγκόσμιο Αθλητιατρικό Συνέδριο στη Σαγκάη ο Δρ. Τζοάνος


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝ Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΧΙΑΣΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ

Συμμετέχουν πάνω από 5000 σύνεδροι από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και οι επικεφαλής ιατροί των ποδοσφαιρικών ομάδων του Champions League.

Στη Σαγκάη θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο  χειρουργός ορθοπεδικός- Αθλητίατρος κ. Γεώργιος Τζοάνος στο πλαίσιο του αθλητιατρικού συνεδρίου που διοργανώνει η παγκόσμια αθλητιατρική εταιρεία.
Ο κ. Τζοάνος, είναι ο μοναδικός από την Κρήτη που θα παρουσιάσει  τα αποτελέσματά του μετά από  έρευνα που για πρώτη φορά παγκοσμίως  αποδεικνύει ότι η ομάδα αίματος του ποδοσφαιριστή αποτελεί προδιαθεσικό παράγοντα για την ρήξη του προσθίου χιαστού συνδέσμου του γόνατος.

Η συχνότερη ομάδα αίματος σε Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν υποστεί ρήξη του προσθίου χιαστού συνδέσμου του γόνατος είναι η ομάδα αίματος ΑΒ!!!

Στο συγκεκριμένο συνέδριο αθλητιατρικής, που θα πραγματοποιηθεί στη ΣΑΓΚΑΗ της Κίνας ( 3-8 Ιουνίου ) συμμετέχουν πάνω από 5000 σύνεδροι από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και οι επικεφαλής ιατροί των ποδοσφαιρικών ομάδων του Champions League, καθώς και εκπρόσωποι από την FIFA και την UEFA.
Στην φωτογραφία είναι ο Δρ. Τζοάνος με τον επικεφαλής ιατρό της FIFA, PROF JIRI DVORAK.